Przepis i sposób przygotowania na: Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwka-w-czekoladzie-pod-cynamonowa-kruszonka1-2.jpg)
Na starte ciasto wykładamy masę czekoladową.
![Krok 2 - Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwka-w-czekoladzie-pod-cynamonowa-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwka-w-czekoladzie-pod-cynamonowa-kruszonka3-2.jpg)
Gotową masę czekoladową wykładamy na ciasto kruche.
Umyte i osuszone śliwki przekrawamy na połowę i wyjmujemy pestki. Śliwki układamy skórką do wierzchu na cieście czekoladowym w równych odstępach. Przed ułożeniem śliwki obciętą stroną maczamy delikatnie w mące ziemniaczanej.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 15 minut w 180°C. Miedzy czasie przygotowujemy kruszonkę.
![Krok 4 - Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwka-w-czekoladzie-pod-cynamonowa-kruszonka4-2.jpg)
Kruszonkę wykładamy na podpieczone ciasto. Ponownie wstawiamy je do piekarnika i pieczemy jeszcze około 35 minut.
Ciasto po wyjęciu dokładnie studzimy i możemy się częstować.
![Krok 5 - Śliwka w czekoladzie pod cynamonowa kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwka-w-czekoladzie-pod-cynamonowa-kruszonka5-2.jpg)