Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z gotowanym schabem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Smalec z gotowanym schabem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smalec-z-gotowanym-schabem1-2.jpg)
![Krok 2 - Smalec z gotowanym schabem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smalec-z-gotowanym-schabem2-2.jpg)
![Krok 3 - Smalec z gotowanym schabem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smalec-z-gotowanym-schabem3-2.jpg)
![Krok 4 - Smalec z gotowanym schabem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smalec-z-gotowanym-schabem4-2.jpg)
Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony schab. Zdjąć z ognia. wymieszać. Ostudzić, ponownie zamieszać i przełożyć do szczelnego słoika
![Krok 5 - Smalec z gotowanym schabem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smalec-z-gotowanym-schabem5-2.jpg)
słonina | 400 g |
schab | 300 g |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2 zabki |
jabłka | 1 małe szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 3 szt |
pieprz | kilka ziaren |
sól i pieprz | do smaku |
majeranek | 1 lyzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: