Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kwiaty cukinii
Smażone kwiaty cukinii i dynii to pyszna, mało popularna przekąska. Usmażone kwiaty są niezwykle chrupiące i delikatne. To sezonowy przysmak, który może być podany w wersji deseru lub słonej przekąski.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Smażone kwiaty cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kwiaty-cukinii5-2.jpg)
![Krok 2 - Smażone kwiaty cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kwiaty-cukinii6-2.jpg)
Kłaść na rozgrzany tłuszcz - olej z dodatkiem masła. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
![Krok 3 - Smażone kwiaty cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kwiaty-cukinii7-2.jpg)
Posypać cukrem, podawać na przykład z kremem karmelowym.
Smaczny, szybki, oryginalny deser.
![Krok 4 - Smażone kwiaty cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kwiaty-cukinii4-2.jpg)