Przepis i sposób przygotowania na: Smażone supełki
Kroki postępowania
Margarynę utrzeć z cukrem, solą do smaku i jajkami, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz wódką. Dobrze zagnieść ciasto.
![Krok 1 - Smażone supełki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-supelki1-2.jpg)
![Krok 2 - Smażone supełki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-supelki2-2.jpg)
![Krok 3 - Smażone supełki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-supelki3-2.jpg)
![Krok 4 - Smażone supełki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-supelki4-2.jpg)
margaryna | 1/2 kostki |
cukier | 1/2 szklanki |
jajko | 3 szt |
wódka | 2 łyżki |
mąka | 3 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól do smaku | |
cukier puder | do posypki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: