Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy galaretkowiec z owocami
Kroki postępowania
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
![Krok 1 - Śmietanowy galaretkowiec z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smietanowy-galaretkowiec-z-owocami1-2.jpg)
Przygotowac galaretki w połowie podanej wody. Odstawić na talerz do stężenia, a nastepnie pokroic na małe kawałki.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Na koniec wsypac pokrojona galaretkę i miksować az będzie rozdrobniona do takiej postaci jak nam odpowiada.
![Krok 2 - Śmietanowy galaretkowiec z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smietanowy-galaretkowiec-z-owocami2-2.jpg)
Mase rozłożyć na biszkopcie, a na niem ułożyć owoce. Zalac tężejaca galaretką.
![Krok 3 - Śmietanowy galaretkowiec z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smietanowy-galaretkowiec-z-owocami0-2.jpg)