Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sopaipillas- chilijskie racuchy z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puree z dyni 1 szklanka
mąka pszenna 2 szkl
sól 1 szczypta
olej do smażenia
masło lub margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sopaipillas- chilijskie racuchy z dyni

Do mąki dodajemy pure z dyni, masło lub margarynę oraz sól. Zagniatamy elastyczne ciasto. Powinno nie kleić się do rąk. Ilość mąki może się zwiększyć ze względu na wodę zawartą w dyni.
Ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm. Wycinamy koła o średnicy 8-10 cm i nakłuwamy. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sopaipillas podajemy z ostrymi sosami, pomidorem, majonezem itp. Możemy do ciasta dodać zioła, będą wtedy bardziej aromatyczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 26.10.2015 10:25
Takie właśnie są, polecam :)
Damiano
Damiano 19.10.2015 13:17
Muszą być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak