Przepis i sposób przygotowania na: Sos cukiniowo-paprykowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sos cukiniowo-paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-cukiniowo-paprykowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Sos cukiniowo-paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-cukiniowo-paprykowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sos cukiniowo-paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-cukiniowo-paprykowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Sos cukiniowo-paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-cukiniowo-paprykowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Sos cukiniowo-paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-cukiniowo-paprykowy5-2.jpg)
cukinia | 5 kg |
papryka czerwona | 3 kg |
papryczka chili | 2 sztuki |
cebula | 1/2 kg |
czosnek | 1 główka |
ocet 10 % | 1/3 szkalnki |
olej | 1/3 szklanki |
cukier | 2 szklanki |
sól | 3 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 4 słoiczki-małe |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
ziele angielskie | 6 sztuk |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: