Przepis i sposób przygotowania na: Sos myśliwski
Kroki postępowania
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka i podsmażamy na maśle.
Dodajemy oczyszczone, bardzo dobrze wymyte i pokrojone w paseczki świeże grzyby leśne i dusimy, aż wszystko odparuje i lekko się przyrumieni.
![Krok 1 - Sos myśliwski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-mysliwski4-2.jpg)
![Krok 2 - Sos myśliwski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-mysliwski5-2.jpg)
Na koniec dodajemy śmietanę i dusimy do czasu kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą, a potrawa zgęstnieje do konsystencji sosu.
Podajemy np. z ziemniakami i surówką. Jeśli dla kogoś nie będzie to zbyt sycące można podać np. z kotletami mielonymi.
![Krok 3 - Sos myśliwski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-mysliwski3-2.jpg)