Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda 500-700 ml
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki kroimy w plasterki. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pieczarki solimy i pieprzmy, dusimy do puszczenia soku i zalewamy wodą, gotujemy do miękkości grzybów. W zimnej wodzie w około 150 ml rozrabiamy mąkę i śmietanę, zalewamy gotujące miękkie już grzyby, doprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.10.2013 17:59
Mój ulubiony sos do mięska :)
Papryczka 08.10.2013 17:12
dobry sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak