Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z mięsem mielonym
2. Mięso zmielić, przesmażyć na tłuszczu, dodać przysmażoną cebulkę z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwile posmażyć, pod koniec dodać połowę posiekanej zielonej pietruszki.
3. Makaron ugotować.
4. Do rondelka wlać koncentrat pomidorowy, dodać ketchup, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła, cukier, sól, pieprz, chwilkę pogotować. Wsypać posiekana zielona pietruszkę, dolać słodką śmietanę, zagotować.
5. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
6. Na talerzu ułożyć makaron, łyżką na wierzch ułożyć mięso mielone, kolejno polać sosem, następnie znów ułożyć mięso mielone i polać sosem. Z wierzchu posypać startym żółtym serem.