Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z dyniowym pesto
Kroki postępowania
Na suchej patelni uprażyć sezam i pestki dyni, wystudzić. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
![Krok 1 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto1-2.jpg)
Do rozdrabniacza wsypać ser pokrojony na mniejsze kawałki, dodać pestki i sezam, zmiksować na ‘okruchy’.
![Krok 2 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto2-2.jpg)
Na patelnię wlać olej i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć, dodać puree z dyni,
![Krok 3 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto3-2.jpg)
![Krok 4 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto4-2.jpg)
Na koniec dodać olej sezamowy. Podgrzewać na małym ogniu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
![Krok 5 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto5-2.jpg)
Wrzucić odcedzony makaron, dodać 3 łyżki wody z gotowania makaronu, wymieszać i od razu rozkładać na talerze. Posypać natką pietruszki i podawać.
![Krok 6 - Spaghetti z dyniowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-dyniowym-pesto6-2.jpg)