Przepis i sposób przygotowania na: Spiski chleb
Kroki postępowania
Robimy zacier czyli szklanka letniej wody drożdże ,ziemniaki przepuszczone przez praskę, mąka zarabiamy lekkie ciasto i zostawiamy na trzy godziny aby wyrosło ...
![Krok 1 - Spiski chleb foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spiski-chleb1-2.jpg)
Po trzech godzinach jeśli jest taka potrzeba dodajemy mąki , ale nie za dużo bo ciasto nie może być zbite, można też dodać różnych ziaren według uznania min. słonecznika , pszenicy , siemienia lnianego lub na słodko orzechów czy rodzynek
Formujemy okrągły placek , wkładamy do piekarnika na 180 stopni
![Krok 2 - Spiski chleb foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spiski-chleb2-2.jpg)
![Krok 3 - Spiski chleb foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spiski-chleb3-2.jpg)
![Krok 4 - Spiski chleb foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spiski-chleb0-2.jpg)