Przepis i sposób przygotowania na: Strudel drożdżowy z truskawkami
Kroki postępowania
Kruszonka: Mąkę wymieszać z brązowym cukrem, dodać wiórki zimnego masła, rozetrzeć w palcach-kruszonka ma pozostać sypka
mąka pszenna | 40 dag |
drożdże suche | 1 torebka |
mleko | 150 ml |
cukier | 50 g |
cukier waniliowy | 1 łyzka |
jajko | 2 sztuki |
masło | 10 dag |
sól | szczypta |
twaróg zmielony | 20 dag |
jajko | 1 sztuka |
cukier | 2 łyzki |
budyń śmietankowy | 2 łyżki |
truskawki świeże | 6-7 sztuk |
mąka pszenna | 10 dag |
cukier brązowy | 2 łyżki |
masło | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: