Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 1/4 główki
kukurydza konserwowa 1/4 puszki
pomidor 2 szt
cebula czerwona pół szt
natka pietruszki 3 łyżki

sos

majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską dokładnie myjemy, następnie drobno siekamy. Pomidory kroimy w cząstki i układamy na posiekanej kapuście. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Do surówki dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polewamy warzywa. Surówkę podajemy jako dodatek do drugiego dania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 10.05.2017 15:59
Moja ulubiona
agaK. 10.05.2017 14:08
Ładnie to wygląda:)
jan_mag 10.05.2017 11:37
Bardzo lubię :)
pestka 10.05.2017 10:59
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak