Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z marchewki na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuka
seler 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki na ciepło

Marchewki i selera obieramy, Następnie ścieramy je na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim drobno posiekaną białą cebulę. Gdy będzie już miękka dodajemy starte marchewki i selera. Posypujemy bułką tartą, solą i pieprzem. Mieszamy i podsmażamy do miękkości.
Podajemy z drugim daniem obiadowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak