Przepis i sposób przygotowania na: ŚWIĄTECZNY BIGOS TRZYDNIOWY
Kroki postępowania
![Krok 1 - ŚWIĄTECZNY BIGOS TRZYDNIOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-bigos-trzydniowy1-2.jpg)
![Krok 2 - ŚWIĄTECZNY BIGOS TRZYDNIOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-bigos-trzydniowy2-2.jpg)
![Krok 3 - ŚWIĄTECZNY BIGOS TRZYDNIOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-bigos-trzydniowy3-2.jpg)
kapusta kiszona | 4 kg. |
kiełbasa śląska | ok. 1 kg (lub inna) |
mięso wieprzowe bez kości | ok. 800 g. np. łopatka lub szynka |
udka kurczaka | 3 szt. ( najlepiej ćwiartki ) |
boczek surowy | 300 g. ( surowy wędzony ) |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 szt. |
ziele angielskie | 5 szt. |
grzyby suszone | 1 duża garść |
śliwki suszone | 5 szt. |
kostka rosołowa | 2 szt. |
powidła śliwkowe | 3 łyżki ( domowej roboty ) |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | do smaku |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
woda | ok. 1 i 1/2 szkl. + do podlewania |
olej do smażenia |
Przyprawa do mięs Prymat | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: