Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 25 dag
jaja 4 sztuki
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Mąkę siekamy z masłem (lub margaryną), dodajemy jajka, pozostałe składniki. Ciasto dzielimy na pół. Jedną część rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę. Na niej układamy plasterki oczyszczonych jabłek. Wierzch posypujemy cynamonem. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wierch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak