Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pod cynamonową pianką
Kroki postępowania
2 białka
2 łyżeczki cynamonu Prymat
1/2 szklanki cukru
Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 g margaryny
CIASTO;
Białka ubijamy na sztywną pianę .
![Krok 1 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka5-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka4-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka2-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywno ,wsypujemy cukier i dalej ubijamy.
Pod koniec wsypujemy cynamon i mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.
![Krok 5 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka1-2.jpg)
Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 35-40 minut.
![Krok 6 - Szarlotka pod cynamonową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-pod-cynamonowa-pianka0-2.jpg)