Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka spod samiuśkich Tater
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka spod samiuśkich Tater foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-spod-samiuskich-tater1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka spod samiuśkich Tater foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-spod-samiuskich-tater2-2.jpg)
Piec około 1 godziny w temperaturze 160 - 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
![Krok 3 - Szarlotka spod samiuśkich Tater foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-spod-samiuskich-tater0-2.jpg)
mąka krupczatka | 500 g |
masło | 250 g |
cukier puder | 1/2 szkl. |
proszek do pieczenia | 2 łyżecz. |
żółtko jajek | 2 szt. |
śmietana 18 proc | 2 łyż. |
jabłka | 2 kg |
cynamon | 2 łyżecz. |
cukier | 1/4 szkl. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: