Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 kg
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
masło 250 g
jaja
3
cukier puder
szkl
budyń śmietankowy
2
mleko
do budynia
jabłko winne
1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Z maki, proszku, jajek, masła i cukru pudru wyrobić ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część dać na blachę i na to układać obrane i pokrojone jabłka. Budyń ugotować na mleku i gorący wyłożyć na jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 170

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.01.2011 08:15
wspaniała uwielbiam szarlotki bo są takie proste w przygotowaniu
agnieszka214 22.01.2011 06:50
mniam
jolita 22.01.2011 01:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak