Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z migdałami na francuskim cieście
Kroki postępowania
- jabłka (obrane ze skórki z wykrojonymi gniazdami i pokrojone w kostkę),
- miód - jeżeli jest mocno zcukrzony dodajemy 1 łyżkę ciepłej wody,
- cynamon,
- skórkę z 1 cytryny,
- 2 łyżeczki masła.
Gotujemy około 15 minut - do momentu aż jabłka zmiękną (stopień miękkości zależy od naszych upodobań).
![Krok 1 - Szarlotka z migdałami na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-migdalami-na-francuskim-ciescie1-2.jpg)
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra i dół bez termoobiegu) około 20 - 25 minut (na ostatnie 5 minut zmieniamy układ na z termoobiegiem, aby ładnie się zarumieniło).
![Krok 2 - Szarlotka z migdałami na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-migdalami-na-francuskim-ciescie2-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 3 - Szarlotka z migdałami na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-migdalami-na-francuskim-ciescie0-2.jpg)