Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z pigwą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa4-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa5-2.jpg)
Piec przez 45-50 minut w temp. 180 stopni.
![Krok 6 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa6-2.jpg)
![Krok 7 - Szarlotka z pigwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-pigwa7-2.jpg)
mąka | 2,5 szkl |
cukier | 1 szkl |
cukier waniliowy | 16 g |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 2 szt |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
jabłka | 2 kg |
cukier | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
cynamon Prymat | do smaku |
pigwa | 8 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: