Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z połówkami jabłek
Kroki postępowania
Wszystko wymieszać, potem wyłożyć na blat lub stolnicę
![Krok 1 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek4-2.jpg)
Podzielić je na dwie nierówne części.
![Krok 2 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek5-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek6-2.jpg)
Jabłka umyć, za pomocą specjalnego przyrządu wyciąć gniazda nasienne, obrać jabłka i każde przekroić na pół.
Zostawiając małe odstępy ułożyć połówki jabłek na cieście ( jedna połówka mi została, czyli użyłam 7,5 jabłka ).
Między nimi posypać cukier kokosowy.
![Krok 4 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek7-2.jpg)
Nadmiar ciasta wystającego mocno za blachę odciąć a jedną i drugą warstwę ciasta zawinąć do środka aby podczas pieczenia sok jabłek nie wyciekał.
Na koniec ciasto nakłuć widelcem.
![Krok 5 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek8-2.jpg)
Na górze każdego jabłka można także położyć po serduszku.
![Krok 6 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek9-2.jpg)
![Krok 7 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek10-2.jpg)
![Krok 8 - Szarlotka z połówkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-polowkami-jablek11-2.jpg)