Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa na bulionie warzywnym
Kroki postępowania
Wymieszać z połową usiekanego kopru.
Podawać układając na talerzu ,,kopczyk" ryżu , kawałki jajek na twardo i posypaną koprem.
szczaw | 1 pęczek |
marchew | 3 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
seler kawałek wielkości pietru | 1 sztuka |
por | 1/2 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
ziele angielskie | 2 sztuki |
pieprz czarny | 4 sztuki |
Goździki całe Prymat | 1 sztuka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
woda | 2,5 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
sól do smaku | 1 szczypta |
pieprz mielony do smaku | 1 szczypta |
słodka śmietanka | 1/2 szklanki |
ryż | 10 dag |
koper posiekany | 1/2 szklanki |
masło | 3 łyżki |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: