Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie holenderskim z gorgonzolą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szparagi w sosie holenderskim z gorgonzolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-sosie-holenderskim-z-gorgonzola1-2.jpg)
![Krok 2 - Szparagi w sosie holenderskim z gorgonzolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-sosie-holenderskim-z-gorgonzola2-2.jpg)
![Krok 3 - Szparagi w sosie holenderskim z gorgonzolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-sosie-holenderskim-z-gorgonzola3-2.jpg)
szparagi białe | 500 g |
sól | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
żółtko jajek | 2 |
sok z cytryny | 1 łyżka |
woda zimna | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
masło | 80 g |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
ser pleśniowy typu gorgonzola | 30 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: