Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem
Kroki postępowania
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Każdego szparaga owijamy plasterkiem salami i układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
![Krok 1 - Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-z-salami-zapiekane-pod-beszamelem1-2.jpg)
![Krok 2 - Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-z-salami-zapiekane-pod-beszamelem2-2.jpg)
![Krok 3 - Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-z-salami-zapiekane-pod-beszamelem3-2.jpg)
![Krok 4 - Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-z-salami-zapiekane-pod-beszamelem4-2.jpg)
![Krok 5 - Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-z-salami-zapiekane-pod-beszamelem5-2.jpg)
szparagi białe | 500 g |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | |
salami | 200 g |
masło | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mleko | 1,5 szklanki |
sól | |
Pieprz biały mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
masło | do posmarowania formy |
ser żółty | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: