Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane
Kroki postępowania
Przelać zimną wodą żeby się nie sklejał
![Krok 1 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane9-2.jpg)
Mozarellę i pomidory pokroić jak do capreze
![Krok 2 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane10-2.jpg)
Następnie energicznie mieszając wlewać mleko.
Trzeba uważać żeby nie powstały grudki.
Sos chwilę gotujemy, aż zgęstnieje.
Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
![Krok 3 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane11-2.jpg)
Szparagi wkładamy w makaron, tyle sztuk ile wejdzie, uważając żeby nie rozerwać makaronu.
Układamy na sosie
![Krok 4 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane12-2.jpg)
![Krok 5 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane13-2.jpg)
Po upieczeniu ułożyć listki świeżej mozarelli.
Podawać gorące np z bagietką
![Krok 6 - Szparagi zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zapiekane14-2.jpg)