Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe krokiety
Kroki postępowania
Doprawiamy lekko do smaku szczypt soli i ewentualnie cukru.
Na rozgrzanej patelni smażymy cieniutkie naleśniki, pilnując jednocześnie aby zbytnio się nie zrumieniły.
Układamy jeden na drugim na talerzu.
![Krok 1 - Szpinakowe krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinakowe-krokiety1-2.jpg)
Szpinak dusimy pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia, Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku i pokrojoną w mniejsze kawałki fetę.
Mieszamy aż do momentu połączenia się sera ze szpinakiem.
Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie smarujemy szpinakowym farszem naleśniki i zwijamy w formie krokietów.
![Krok 2 - Szpinakowe krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinakowe-krokiety2-2.jpg)
Podajemy.
Smacznego.
![Krok 3 - Szpinakowe krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinakowe-krokiety0-2.jpg)