Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę.
![Krok 1 - Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-i-smaczne-ciasto-z-rabarbarem-1-2.jpg)
![Krok 2 - Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-i-smaczne-ciasto-z-rabarbarem-2-2.jpg)
![Krok 3 - Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-i-smaczne-ciasto-z-rabarbarem-3-2.jpg)
![Krok 4 - Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-i-smaczne-ciasto-z-rabarbarem-4-2.jpg)
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-i-smaczne-ciasto-z-rabarbarem-5-2.jpg)
rabarbar | ok. 400 gram |
jajko | 6-7 |
cukier | 200 gram |
cukier waniliowy | 1 |
mąka | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olej | 150 ml |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: