Przepis i sposób przygotowania na: Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami
Szynka:
Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć warzywa do miękkość w między czasie dokładając masło.
![Krok 1 - Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-nadziewana-pomidorowymi-jarzynami0-2.jpg)
![Krok 2 - Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-nadziewana-pomidorowymi-jarzynami1-2.jpg)
Szynkę ponacinać do połowy w dość grube plastry, oprószyć z każdej strony przyprawami.
![Krok 3 - Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-nadziewana-pomidorowymi-jarzynami2-2.jpg)
Miso umieścić w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu położyć wiórki masła.
Piec 90 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
W między czasie, parokrotnie podlewać mięso wytworzonym podczas pieczenia sosem.
Podawać np. z młodymi ziemniakami z koperkiem i ulubioną sałatką.
![Krok 4 - Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-nadziewana-pomidorowymi-jarzynami3-2.jpg)