Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w ziołach i wytrawnym winie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szynka w ziołach i wytrawnym winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-w-ziolach-i-wytrawnym-winie1-2.jpg)
![Krok 2 - Szynka w ziołach i wytrawnym winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-w-ziolach-i-wytrawnym-winie2-2.jpg)
![Krok 3 - Szynka w ziołach i wytrawnym winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-w-ziolach-i-wytrawnym-winie0-2.jpg)
szynka wieprzowa | 2 kg |
oliwa | 1 szklanka |
wino wytrawne | 1/2 szklanki |
bazylia | 2 łyżeczki |
sól do zmiękczania mięsa | 1 łyżeczka |
czubryca zielona | 2 łyżeczki |
czosnek | 8 zabków |
woda | 2 szkl |
papryka czerwona | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
Ziele angielskie mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
oregano | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: