Przepis i sposób przygotowania na: Tarta borówkowo- malinowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta borówkowo- malinowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-borowkowo-malinowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta borówkowo- malinowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-borowkowo-malinowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta borówkowo- malinowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-borowkowo-malinowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta borówkowo- malinowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-borowkowo-malinowa4-2.jpg)
Gotowe wstawiamy do piekarnika na około 45 minut (180˚C). Po wyjęciu tarte studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Tarta borówkowo- malinowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-borowkowo-malinowa5-2.jpg)
mąka | 35 dag |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
cukier puder | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet | 1 łyżeczka |
margaryna | 15 dag |
borówka amerykańska | 1,5 szklanki |
maliny świeże | 1 szklanka |
cukier puder | do posypania |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: