Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z brukselką
Kroki postępowania
Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut.
![Krok 1 - Tarta z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brukselka1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brukselka2-2.jpg)
Brukselkę gotujemy na pół miękko w lekko osolonej wodzie. Gotową odcedzamy i delikatnie studzimy. Następnie układamy ją na wyłożonym kruchym cieście
![Krok 3 - Tarta z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brukselka3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brukselka4-2.jpg)
SPOIWO: Do garnka przekładamy jajko, ser, śmietankę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość miksujemy i doprawiamy do smaku. Spoiwem zalewamy brukselkę.
![Krok 5 - Tarta z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brukselka5-2.jpg)