Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami
Kroki postępowania
Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Wszystko szybko i energicznie zagniatamy. Tworzymy kulę, owijamy ją folią i wkładamy do lodówki na 30 minut.
![Krok 1 - Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-bydyniowo-marcepanowym-i-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-bydyniowo-marcepanowym-i-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-bydyniowo-marcepanowym-i-truskawkami3-2.jpg)
Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, jednakże w mniejszej ilości mleka. Przykrywamy folią (zapobiegnie to powstaniu kożuszka), studzimy. Masło wraz z marcepanem ucieramy na puch. Stopniowo po łyżce dodajemy budyniu. Aby marcepan ładnie nam się roztarł musi być ogrzany.
![Krok 4 - Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-bydyniowo-marcepanowym-i-truskawkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-bydyniowo-marcepanowym-i-truskawkami5-2.jpg)