Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z awokado i łososiem
Kroki postępowania
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut. Następnie wałkujemy na grubość około 4 mm. Od foremek wycinamy koła.
![Krok 1 - Tartaletki z awokado i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-awokado-i-lososiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Tartaletki z awokado i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-awokado-i-lososiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Tartaletki z awokado i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-awokado-i-lososiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Tartaletki z awokado i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-awokado-i-lososiem4-2.jpg)
Łososia dzielimy na mniejsze części. Na każdej babeczce wykonujemy z niego różyczkę. Całość dekorujemy natką pietruszki, pokrojonym szczypiorkiem i oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy!
![Krok 5 - Tartaletki z awokado i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-awokado-i-lososiem5-2.jpg)