Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z jabłkowym kisielem
Kroki postępowania
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm.
![Krok 1 - Tartaletki z jabłkowym kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-jablkowym-kisielem1-2.jpg)
Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je do zrumienienia około 20 minut w 180°C.
Upieczone kruche spody wyjmujemy i studzimy.Resztki ciasta zagniatamy, wałkujemy i wycinamy z nich małe jabłuszka. Ciasteczka- jabłuszka pieczemy. Będą one stanowić dekoracje tartaletek. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach można upiec samo ciasto, przestygnięte pokruszyć i otrzymaną „kruszonką” udekorować deser.
![Krok 2 - Tartaletki z jabłkowym kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-jablkowym-kisielem2-2.jpg)
![Krok 3 - Tartaletki z jabłkowym kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-jablkowym-kisielem3-2.jpg)
Ciepłym kisielem wypełniamy środki upieczonych tartaletek.
![Krok 4 - Tartaletki z jabłkowym kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-jablkowym-kisielem4-2.jpg)
![Krok 5 - Tartaletki z jabłkowym kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-jablkowym-kisielem5-2.jpg)