Przepis i sposób przygotowania na: Topielec ze śliwkami i kruszonką (bez cukru)
Kroki postępowania
Masło rozpuszczamy w rondelku. Do miski wsypujemy większość mąki, wlewamy przestygnięte masło, wbijamy jajka, syrop z agawy, śmietanę i dodajemy wyrośnięty zaczyn. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy mąką.
![Krok 1 - Topielec ze śliwkami i kruszonką (bez cukru) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/topielec-ze-sliwkami-i-kruszonka-bez-cukru1-2.jpg)
![Krok 2 - Topielec ze śliwkami i kruszonką (bez cukru) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/topielec-ze-sliwkami-i-kruszonka-bez-cukru2-2.jpg)
Przygotowujemy kruszonkę. Do masła dodajemy syrop z agawy, pokruszone płatki migdałowe i mąkę. Mieszamy rękami do momentu aż kruszonka będzie gotowa. Posypujemy śliwki.
Pieczemy ok. 40-50minut w temperaturze 160stopni.
![Krok 3 - Topielec ze śliwkami i kruszonką (bez cukru) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/topielec-ze-sliwkami-i-kruszonka-bez-cukru3-2.jpg)