Przepis i sposób przygotowania na: Torcik „Jaś i Małgosia”
Kroki postępowania
W ten sam sposób pieczemy drugi jasny biszkopt. Oba studzimy.
![Krok 1 - Torcik „Jaś i Małgosia” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jas-i-malgosia1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik „Jaś i Małgosia” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jas-i-malgosia2-2.jpg)
Schłodzoną śmietankę ubijamy.
![Krok 3 - Torcik „Jaś i Małgosia” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jas-i-malgosia3-2.jpg)
Gotowy, zastygnięty dekorujemy kakaową śmietanką.
![Krok 4 - Torcik „Jaś i Małgosia” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jas-i-malgosia4-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w około 1/3 szklanki przegotowanej wody. Nie studzimy jej bardzo.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy zaparzone kakao oraz cukier puder do smaku. Na koniec wlewamy ciepłą żelatynę. Całość dokładnie miksujemy i wylewamy na nasz torcik. Dzięki temu, że żelatyna była ciepła śmietanka nie zastyga szybko i mamy czas ją równo rozprowadzić po torciku. Na wierzch układamy odłożone kostki galaretki.
Gotowy torcik pozostawiamy do zastygnięcia.
![Krok 5 - Torcik „Jaś i Małgosia” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jas-i-malgosia5-2.jpg)