Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Torcik makowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
250 g
mąka
2 łyżki
masło
150 g
miód
3 łyżki
cukier
200 g
żółtko jajek
5 szt
migdały
50 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowy

Mak umyć. Zalać wrzątkiem i zostawić na noc. Nazajutrz zemleć w maszynce, dodając sparzone i obrane migdały. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodać mak. Wymieszać z mąką i miodem. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy i pioec 30 min. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak