Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo bakaliowy od Hamrocyka
Kroki postępowania
na koniec dodajemy kakao i wodę
na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę wylewamy ciasto
pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni
ciasto zostawiamy do wystudzenia i kroimy go na dwa lub na trzy płaty
![Krok 1 - Tort czekoladowo bakaliowy od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-bakaliowy-od-hamrocyka3-2.jpg)
![Krok 2 - Tort czekoladowo bakaliowy od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-bakaliowy-od-hamrocyka1-2.jpg)
dokładnie mieszamy pozbywając się grudek i zalewamy gotujące się mleko
pozostawiamy do wystudzenia
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , wystudzony budyń po łyżce dodajemy do utartej margaryny
Gdy masa jest już gotowa kolejno dodajemy orzechy,rodzynki i czekoladę oraz 2 łyżki rumu
![Krok 3 - Tort czekoladowo bakaliowy od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-bakaliowy-od-hamrocyka2-2.jpg)
![Krok 4 - Tort czekoladowo bakaliowy od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-bakaliowy-od-hamrocyka0-2.jpg)