Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo- porzeczkowy
Kroki postępowania
Upieczony biszkopt studzimy. Po przestudzeniu biszkopt przekrawamy na połowę i przekładamy masą czekoladową.
![Krok 1 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy1-2.jpg)
Masło ucieramy. Do utartego dodajemy ostudzony budyń. Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do masy. Miksujemy. Pozostałą połówkę czekolady kroimy w kostkę. Pokrojoną dodajemy do gotowej masy. Mieszamy już za pomocą łyżki.
Gotową masą przekładamy przekrojony czekoladowy biszkopt.
![Krok 2 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy5-2.jpg)
Przed podaniem dekorujemy go świeżymi owocami!
![Krok 6 - Tort czekoladowo- porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-porzeczkowy6-2.jpg)