Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort czekoladowy z chałwą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
1 szkl
mąka pszenna
1 szkl
kakao
2 łyżki
jajko
6 szt
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
beziki
12 szt
chałwa
20 dag
mleko
1 szkl
cukier wanilinowy
1 op
budyń waniliowy
1 op
masło
35 dag
polewa biała
czekoladowa szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z chałwą

1. Jajka ubij z cukrem.Delikatnie wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 min w temp 180 stopni.
2. Z mleka, proszku budyniowego oraz cukru waniliowego ugotuj gęsty budyń. Po wystudzeniu utrzyj go z masą i chałwą.
3. Ciasto przetnij na 2 placki, przełóż je kremem chałwowym i pokruszonymi bezami. Tort oblej stopioną polewa czekoladową,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 11.04.2013 07:18
super i smaczne
RenataZ-et 05.06.2011 23:03
musi fantastycznie smakować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak