Przepis i sposób przygotowania na: tort czekoladowy z malinami!
Gdy nasze ciasto jest w piekarniku, my możemy przygotować sobie poncz. Bierzemy garnek , wlewamy wodę , dodajemy cukier i zagotowujemy. Po zagotowaniu , musimy wychłodzić . Gdy nasza woda z cukrem jest wychłodzona, dodajemy do niej cytryny i likier Amaretto. Kiedy poncz mamy gotowy , a biszkopt nam się już upiekł i stygnie, możemy przygotować sobie krem. Kruszymy czekoladę i dodajemy śmietanki ( 36%) , całość powoli ogrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Musimy pamiętać , że nie możemy tego gotować! Gdy mamy już to zrobione , dokładnie mieszamy masę czekoladową , po czym całość chłodzimy . Po schłodzeniu ubijamy całość na sztywną masę. Musimy bardzo uważać , żeby krem się nie zważył, ubijamy do zgęstnienia. Upieczony i wystudzony nasz biszkopt kroimy na trzy części. Każdą z części nasączamy ponczem , przekładamy kremem pierwszą warstwę , natomiast do drugiej dodatkowo dokładamy maliny. Gdy wszystkie warstwy już przełożyliśmy , resztę kremu zużywamy do wykończenia góry i boków. Bierzemy śmietankę ( 30%) dodajemy śmietan fix i cukier waniliowy i ubijamy. Powstaje nam wtedy bita śmietana ,którą dekorujemy
nasz tort ,dokładamy też świeże maliny.