Przepis i sposób przygotowania na: Tort malinowo-kokosowy
Kroki postępowania
Żółtka należy oddzielić od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Gdy piana będzie ubita do żółtek dodajemy proszek i ocet, mieszamy i dodajemy do ubitej piany, na końcu dodajemy obie mąki i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wlewamy na blachę i pieczemy ok.30 min w temperaturze 180 stopni.
![Krok 1 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy2-2.jpg)
Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 250 ml gotowanej wody, dokładnie mieszamy.
![Krok 3 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy5-2.jpg)
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy, do ubitej dodajemy rozpuszczoną czekoladę, śnieżkę i wiórki kokosowe.
![Krok 6 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy6-2.jpg)
![Krok 7 - Tort malinowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-malinowo-kokosowy7-2.jpg)