Przepis i sposób przygotowania na: Tort Michałek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek2-2.jpg)
![Krok 2 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek3-2.jpg)
Ubić rozpuszczone Michałki na puszystą masę i dodać serek mascarpone.
![Krok 3 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek4-2.jpg)
![Krok 4 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek5-2.jpg)
Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć, poukładać pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki, wyłożyć pozostałą część masy zostawiając nieco masy na wierzch i boki. Przykryć trzecim biszkoptem.
![Krok 5 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek6-2.jpg)
![Krok 6 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek1-2.jpg)
Wierzch ciasta smarujemy masą.
Robimy polewę - podgrzewamy śmietankę, dodajemy czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy i polewamy z jednego boku robiąc zacieki. Na tą czekoladę układamy różne cukierki. Posypujemy tartą czekoladą.
Smacznego!
![Krok 7 - Tort Michałek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-michalek7-2.jpg)