Przepis i sposób przygotowania na: Tort owocowy z bezą
Kroki postępowania
Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju.
Wsypać proszek do pieczenia i mąkę , wymieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników.
Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st ( do suchego patyczka).
Biszkopt odstawić do wystudzenia.
![Krok 1 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-0-2.jpg)
Ubite białka wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Pozostawić do wystudzenia.
![Krok 2 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-1-2.jpg)
Dodać rozmrożone owoce , zmiksować.
![Krok 3 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-2-2.jpg)
![Krok 4 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-3-2.jpg)
Złożenie: Biszkopt rozkroić na pół wzdłuż , blaty nasączyć ponem.
![Krok 5 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-4-2.jpg)
Pierwszą część wyłożyć na dolny biszkopt , przykryć pozostałym ciastem na którym rozsmarować drugą część remu.
![Krok 6 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-5-2.jpg)
Na wierzchu położyć bezę lekko dociskając aby przykleiła się do kremu.
Bezę posypać tartą czekoladą.
![Krok 7 - Tort owocowy z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-owocowy-z-beza-6-2.jpg)