Przepis i sposób przygotowania na: Tort pachnący kawą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort pachnący kawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pachnacy-kawa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort pachnący kawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pachnacy-kawa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort pachnący kawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pachnacy-kawa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort pachnący kawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pachnacy-kawa4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort pachnący kawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pachnacy-kawa5-2.jpg)
jajko | 4 szt |
cukier | 2/3 szkl |
olej | 6 łyżek |
mąka | 1 kopiasta szklanka |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2/3 łyżki |
ocet | 2/3 łyżki |
jajko | 2 szt |
cukier | 1/3 szkl |
olej | 3 łyżki |
mąka | 2/3 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
ocet | 1/2 łyżki |
jajko | 5 szt |
cukier | 150 g |
masło | 350 g |
spirytus | 1 kieliszek |
zaparzona mocna kawa | 5 łyżeczek |
zaparzona mocna kawa | 1/2 szkl |
orzechy laskowe | 50 g (mielone) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: