Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowy z borówkami amerykańskimi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort śmietankowy z borówkami amerykańskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-borowkami-amerykanskimi1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort śmietankowy z borówkami amerykańskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-borowkami-amerykanskimi2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort śmietankowy z borówkami amerykańskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-borowkami-amerykanskimi0-2.jpg)
Biszkopt | |
jajko | 6 |
mąka | 8 łyżek |
cukier | 8 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
olej | 2 łyzki |
masa | |
śmietana 30% | 0,5 l |
cukier puder | 0,5 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
woda | 0,5 szklanki |
borówki | 0,5 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: