z podanych składników upiec biszkopty w dużej blasze jasny i ciemny,wystudzić przekroić na 3 części jasny,a ciemny na 2 części,wszystkie nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub wódką,na mleku ugotować budyń wystudzić i utrzeć z margaryną i aromatem,6 łyżek masy odłożyć resztę podzielić na 3 części,1/4 umytych i obranych truskawek zmiksować z 1 częścią masy,ok.30dkg.truskawek przekroić na połowę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem,zalać 2 rozpuszczonymi w wodzie galaretkami,odstawić do stężenia,wyjąć,ułożyć jasny biszkopt,masę,ciemny biszkopt,3 łyżki masy,galaretkę z truskawkami,jasny biszkopt,masę truskawkową,ciemny biszkopt,3 łyżki masy,resztę truskawek przekroić na połowę i ułożyć na cieście,zalać tężejącymi 2 galaretkami,schłodzić.