Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mascarpone od Hamrocyka
Kroki postępowania
na koniec dodajemy kakao i wodę
na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę wylewamy ciasto
pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni
ciasto zostawiamy do wystudzenia i kroimy go na dwa lub na trzy płaty
![Krok 1 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka2-2.jpg)
śmietanę ubić z cukrem pudrem i po trochu dodawać serka mascarpone , jeśli masa nie jest wystarczająco słodka , dodać jeszcze cukru .
masę nałożyć na nasączony pączem płat biszkopta
![Krok 3 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort z mascarpone od Hamrocyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-mascarpone-od-hamrocyka0-2.jpg)